"Tarkuseallikas voolab läbi raamatute" - Kreeka vanasõna
Events > 2020 > oktoober > Ahto Kaasiku loeng "EESTI JA KOSE KIHELKONNA PÜHAPAIGAD"

Üritusest:

Postitas: Kose Raamatukogu

Hiied, pühad kivid, allikad, puud ja teised pühapaigad on Eesti vanimad looduskaitsealad. Neis salapärastes paikades on põlvest põlve pühi peetud, palvetatud ja tervendatud ning samas ka kodupaiga looduse ilu ja elurikkust hoitud. Millised on Eesti ja Kose kihelkonna looduslikud pühapaigad ning millised tarkused, tavad ja pärimused on nendega seotud, kõneleb Ahto Kaasik 22. oktoobris Kose raamatukogus.

Ahto Kaasik on looduslike pühapaikade ja rahvapärimuse uurija ja tutvustaja. Tema kirjutised ja esinemised muudab põnevaks oskus näha tervikpilti, ehitada mineviku ja tänapäeva vahele sildu ja muuta esivanemate pärand arusaadavaks. Nii on ka eelolev loeng kantud mõttest, et põlised pühapaigad nagu ka pärand üldiselt on tarbevara, mille eesmärk on muuta inimese elu paremaks ja tervemaks.